Не забувайте, що холодильна камера не мусить бути набита продуктами повністю — повітря має вільно циркулювати між упаковками. У деяких моделях сучасних холодильників для оптимізації умов зберігання продуктів, створюється примусова циркуляція холодного повітря, що забезпечує рівномірне і швидке охолоджування продуктів. Широко застосовується автоматичне розморожування холодильної камери. У холодильниках без примусової циркуляції повітря це "стіна, що "плаче". В холодильниках з подібною системою автоматичного відтавання вода з повітря конденсується на задній стінці камери і перетворюється там на іній. Час від часу, коли компресор не працює, іній тане і краплями стікає по ведучому назовні каналу в ємність над агрегатом, де вода випаровується.

У морозильниках досягається досить низька температура і вельми важливо щоб енергія холодильника направлялася не на утворення шуби інею, а на підтримку заданої температури охолоджених продуктів. Якщо в холодильнику використовується система охолоджування No Frost, то в камері створюється примусова циркуляція холодного повітря, завдяки чому іній в ній не утворюється. Вода з повітря перетворюється на іній поза морозильною камерою, там же іній час від часу тане та випаровується.

Зручні у використанні холодильники з двома компресорами. Вони дещо дорожчі, зате морозильна і холодильна камери незалежні і, при потребі, будь-яку з них можливо вимкнути, економлячи електроенергію і витрати на неї.

Ряд продуктів чудово зберігає свої якості при нульовій температурі. Оскільки ні в холодильній, ні в морозильній камерах подібні умови не зробити, то деякі компанії виробляють холодильники з додатковою зоною або камерою нульової температури, де продукти зберігаються в умовах оптимального для них співвідношення температури і вологості.

Кращий метод зберігання продуктів впродовж тривалого часу - заморожування їх до температури -18 градусів і нижче. При цьому зберігаються колір, смак, вигляд і вітаміни.

Час збереження заморожених продуктів залежить від їх якості в свіжому стані перед заморожуванням і від температури зберігання. Здатність морозильної камери створювати і підтримувати задану температуру вказується зірочками. Їх число відповідає періоду часу, протягом якого заморожені продукти можуть зберігатися без втрати якості від тижня до півроку.

Зараз майже всі холодильники робляться без використання фтористо-хлористих з'єднань вуглецю. Споживач може і не знати, як працює холодильник і що там по трубках тече, проте все ж таки приємно усвідомлювати, що маєте сучасний холодильник, який ні в ході виробництва, ні при використанні, ні при утилізації ніяк не впливає на озоновий шар. От і все. Успіхів вам у виборі холодильника. І пам'ятайте, що від якості холодильника залежатиме його термін служби і те, скільки нервів і грошей ви вкладете в ремонт холодильників. Отже, підійдіть до цього питання серйозно.

Адреса

м. Хмельницький

вул. Чорновола, 23

Контактні телефони

(0382) 70-13-54
(067) 349-02-62
(050) 438-34-34

Графік роботи

Пн - Пт:9.00-18.00

Сб:9.00-16.00

Нд:вихідний