Як не зламати м’ясорубку
М'ясорубка – один з приладів, догляд за яким слід починати ще до початку експлуатації. Мова про правильне транспортування. В процесі перевезення з магазина в будинок м'ясорубці краще не лежати «догори ногами». Інакше, якщо в моделі є редуктор і він (так буває) негерметично закритий, масло може витекти. Якщо це все ж таки сталося – долийте масло до рівня спеціальної мітки. Не варто включати прилад без масла.
Якщо ножі в м'ясорубці не самозаточні, їх потрібно буде інколи гострити або взагалі міняти. Коли саме? А ось це доведеться визначати самостійно: оглянете ніж – якщо на ньому, особливо на ріжучих поверхнях, виникли які-небудь нерівності – прийшла пора. Крім того, звертайте увагу на якість фаршу – це теж показник міри зношеності ножа. Якщо фарш виходить пом'ятий, а не як зазвичай – рубаний, значить, потрібне заточування або заміна ножа. Щоб ножі тупилися повільніше – міцно завертайте обідок при збірці м'ясорубки.
- Мити м'ясорубку (все, окрім двигуна, природно) можна так само як і насадки для комбайна або міксера – теплою водою і засобом для посуду. Або в посудомийній машині. М'ясорубка легше відмиється, якщо перед цією процедурою пропустити через неї голівку цибулі або шматочок хліба.