Догляд за блендером
Якщо у вашого блендера є функція автоматичного очищення — вважайте, що вам пощастило. Після закінчення роботи з блендером, налийте в його чашу теплу кип'ячену воду і натисніть на кнопку - усе інше він зробить сам. Насадка поступово обертатиметься, а вода промиє внутрішні стінки резервуару і ножі.
Якщо функція самоочищення у вашого блендера відсутня — нічого страшного. Насадки, а також місткість миються найпростішим способом: губкою і миючим засобом. Також їх спокійно можна покласти в посудомийну машинку. Для того, щоб протерти корпус, використайте чисту, злегка вологу ганчірочку. Якщо у вашого блендера кнопкове управління, то бруд, який часто скупчується біля кнопок, легко видаляється ваткою, змоченою в спирті. Після миття прилад протріть досуха м'яким шматочком тканини і поставте на місце.
Перед експлуатацією блендера усі продукти обов'язково поріжте. Різати краще всього невеликими шматочками або кубиками. Це допоможе запобігти попаданню шматочків в ножі і надасть кращий результат. Ніколи не кладіть фрукти або інші продукти у блендер цілком. Не намагайтеся за один раз подрібнити все. Краще приготувати блюдо в декілька прийомів. В цьому випадку справедлива приказка: тихіше їдеш - далі будеш.
Щоб продукти довше збереглися свіжими, покладіть їх в спеціальний контейнер від блендера і відкачайте звідти повітря за допомогою спеціального вакуум-насоса. Категорично заборонено наливати в чашу для блендера киплячу рідину! Не використайте прилад, якщо в його чашу завантажені тільки сухі продукти! Забороняється користуватися приладом з незаповненою чашею.